MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

Mediatheek

In beide gebouwen van onze afdeling is er een mediatheek.

de Finne (onderbouw)

In de mediatheek op de Finne kun je natuurlijk terecht om boeken te lenen. Naast goede jeugdboeken vind je er ook naslagwerken, stripboeken, atlassen en zelfs boeken voor leerlingen met dyslectie. Uiteraard niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits en Engels.
Ook staan er twee computers en een printer zodat je ook online bronmateriaal kunt vinden en printen. Daarnaast kun je er in alle rust je huiswerk maken op een van de studieplekken. Ook voor een potje dammen of schaken kun je hier terecht. Voor meer informatie, openingstijden en het reglement klik je hier.

't Omnium (bovenbouw)

In de mediatheek op 't Omnium vind je een grote collectie boeken, waaronder ook literaire werken en de nieuwste wetenschappelijke tijdschriften. Onze grote collectie leent zich uitstekend als bronmateriaal voor werkstukken zoals het profielwerkstuk. Daarnaast is de ruim opgezette mediatheek een aangename werkplek voor leerlingen om te studeren, om huiswerk te maken en om literaire en naslagwerken te lezen en te lenen. Met meer dan 30 computers en veel studieplekken is de mediatheek een populaire bestemming tijdens lessen en tussenuren.

De mediatheek is niet alleen een prettige werkplek voor leerlingen, maar ook docenten kunnen hier in alle rust werken of instructies verstrekken aan verschillende jaargangen. De laatste tijd is de mediatheek voor veel vakgebieden ook dé plek om toetsen digitaal af te nemen. De medewerkers van de mediatheek informeren leerlingen en docenten over allerhande onderwerpen en ze kunnen daarbij verschillende (literaire) werken adviseren. Op elk vakgebied is de collectie ruim en mocht er belangstelling of behoefte zijn aan bepaalde naslagwerken dan worden deze aangeschaft! De mediatheek is nagenoeg dagelijks open voor iedereen. In de examenperiode zijn de tijden beperkt omdat het centrum dan letterlijk het kloppende hart van de school is!