MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Succesvolle avond DCQ

10 november 2018 Locatie HAVO/VWO Dokkum

WOENSDAG 7 NOV - Op deze avond zijn verschillende mensen afgekomen om deel te nemen aan de informele discussie. Het Dockinga College is van plan om een nieuwe afdeling te starten die gericht is op onderzoekend leren, vandaar ook de naam Quest. De bedoeling is dat er gestart wordt in het nieuwe schooljaar in klas 1. De afdeling Quest komt nadrukkelijk naast de huidige leerroute, zodat alle leerlingen een plek op het Dockinga College kunnen krijgen waar ze zich thuis kunnen voelen.

De avond werd ingeluid met de presentatie van het droomscenario ondersteund door een visuele impressie van de leeromgeving. Daarna werden enkele hoofdthema’s uit het droomscenario in discussiegroepen besproken. Dit was het moment voor ouders, medewerkers uit het basisonderwijs, directeuren en andere aanwezigen en geïnteresseerden om hun input en feedback op de plannen te geven. De algemene indruk van de aanwezigen is dat deze vorm van onderwijs heel welkom is in de regio en dat Quest aansluit op onderwijstypen die op de basisscholen in Dokkum en omstreken en op opleidingsinstituten al veelvoorkomend is.

De avond werd afgesloten met een korte terugkoppeling van wat er aan de verschillende tafels is besproken en de vraag of de aanwezigen actief willen blijven meedenken aan het proces van totstandkoming van DCQ in de komende maanden. Op de komende voorlichtingsavonden kunt u meer te weten komen over DCQ en binnenkort zal een algemene informatieavond op het programma staan om een brede indruk te krijgen van de opzet.

NieuwsArchief

NieuwsArchief